BusinessITScan

Laat business en IT dezelfde taal spreken

Forza Consulting slaat met IT’s Teamwork de handen ineen om organisaties te helpen bij hun digitale transformatie. De BusinessITScan is een beproefde, meertalige, onafhankelijke en integrale zelfscan, ontwikkeld door adviesbureau IT’s Teamwork. Aan de hand van zes succesfactoren voor digitale transformatie, brengt de scan kansen en knelpunten op het gebied van samenwerking en technologie in kaart.

Tussen directies en IT-afdelingen is een goede samenwerking noodzakelijk, om digitale veranderingen succesvol door te kunnen voeren. Er is echter een belangrijke voorwaarde: business en IT moeten dezelfde taal spreken. De BusinessITScan helpt dit te bevorderen.

Sneller transformeren met de BusinessITScan®

Organisaties in alle sectoren moeten zich sneller aanpassen om relevant te blijven voor hun klanten. Processen moeten dus sneller aanpasbaar zijn, wat flexibeler IT-landschappen vereist. Echter, die IT-landschappen zijn vaak al complex genoeg. De noodzaak tot snellere aanpassing vereist een steeds hechtere, maar ook meer situationele samenwerking tussen diverse disciplines binnen de organisatie en bij leveranciers.

Vrijwel iedere organisatieverandering raakt processen, mensen en (steeds meer) systemen. Digitaal transformeren betekent aanpassen. Maar wat (eerst), en hoe? Wie leidt, en wie faciliteert? Is IT facilitator, of juist aanjager?

Om erachter de komen wat de precieze situatie is en welke meningen er zijn, zou u een lang en duur adviestraject kunnen starten. Echter, op het moment dat de eindrapportage klaar ligt, bent u weken of maanden verder, en vele euro’s lichter.

Voor organisaties die liever op snelle en laagdrempelige wijze inzicht krijgen in de huidige Business&IT-situatie, is er de BusinessITScan®. Het kompas voor digitale transformatie.

 

Hoe werkt het?

Online nodigt u meerdere collega’s uit om op basis van hun rol de een vragenlijst in te vullen. Zo verzamelt u in korte tijd meningen en feiten over uw bedrijfsvoering en ontvangt u ideeën voor verbetering. Tijdens het invullen van de scan worden zes succesfactoren doorlopen:

  1. Partnership

Het rendement van organisaties kan verhoogd worden met IT wanneer gebruikers, management, en zowel interne als externe IT-leveranciers optimaal samenwerken.

  1. Bijdrage aan productiviteit

Informatietechnologie kan enorm bijdragen aan productiviteit van de organisatie en haar gebruikers, mits bedrijfsapplicaties de primaire processen goed ondersteunen.

  1. Bijdrage aan innovatie

IT-afdelingen die weten hoe zij moeten bijdragen aan innovatie, passen hun rol daarop aan. Het ene moment zijn zij de aanjager van de bedrijfsleiding en op het andere moment ‘slechts’ de facilitator.

  1. IT-competenties

Innovatieve IT-afdelingen hebben hun strategie up-to-date. Zij kunnen projectmatig werken met de gebruikers binnen de organisatie en hebben de informatiebeveiliging op orde.

  1. Stabiliteit en continuïteit

Veel organisaties zijn voor de uitvoering van hun primaire processen in hoge mate afhankelijk van IT. Daarom moeten alle voor de gebruikersorganisatie zichtbare (en onder de motorkap dus ook de onzichtbare) IT-diensten continu beschikbaar zijn.

  1. IT-gerelateerde financiële zaken

Innovatieve it-afdelingen worden niet alleen op financiële normen gestuurd. Zij maken in de digitale agenda duidelijk onderscheid tussen kosten en investeringen voor ‘running the business’ en voor ‘changing the business’.

 

Wat zijn de voordelen?

De BusinessITScan® biedt een helder inzicht in de prioriteiten, kansen en risico’s in de bedrijfsvoering en het IT-Landschap. De output van de interviews worden automatisch gebundeld in een real-time dashboard en een gedetailleerd adviesrapport met concrete aanbevelingen.

Een spindiagram toont de scores en doelen van de zes succesfactoren. Met de Prioriteiten&Actie-module kunt u de adviezen snel opvolgen, en met de Hermetingsmodule kunt u na verloop van tijd de progressie meten.

De inzichten uit de scan helpen u om beter onderbouwde IT-beslissingen te nemen en vormen een brug tussen het management, de IT-afdeling en de werkvloer. U kunt direct prioriteiten stellen en actie ondernemen. Desgewenst met behulp van gedetailleerde rapportages, zinvolle best practices, vakkundige coaching of gekwalificeerde partners.

 

Vraag gratis een sneak preview aan

Inmiddels hebben diverse organisaties, waaronder Asics, Shoeby, van der Linden Transport, Low&Bonar en Nedmag in meer dan tien landen hun bedrijfsvoering en automatisering verbeterd dankzij de BusinessITScan®.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de BusinessITScan® voor uw organisatie? Ga naar BusinessITScan.nl.

Terug naar het overzicht
Forza Consulting
Lange Brinkweg 77-03
3760 AE Soest
Nederland
T: +31 (0)20 516 0221
E: info@forzaconsulting.eu