Veelzijdige, krachtige, ERP-software is onmisbaar in de industriële fabricage. Wij bieden alleen de beste oplossing: Oracle JD Edwards. De grootschalige gemechaniseerde productie van goederen vindt plaats in een breed scala aan sectoren: farmaceutica, voedingsmiddelen, consumentenartikelen en bijvoorbeeld machinebouw. Om te kunnen concurreren in de huidige globale economie worden industriële productiebedrijven continu uitgedaagd hun activiteiten te optimaliseren en zich snel aan te passen aan de eisen en de mogelijkheden van hun omgeving.

JD Edwards in de industriële fabricage

Op het gebied van productie is Oracle JD Edwards EnterpriseOne een bewezen oplossing waarin alle aspecten van het bedrijfsproces beheerst kunnen worden: verschillende bedrijfsfuncties als financiën, productie, inkoop, verkoop, CRM en service, werken naadloos samen binnen één geïntegreerd systeem.

Oracle JD Edwards kan omgaan met verschillende omgevingen wat betreft productie, eventueel binnen één en hetzelfde bedrijf. Of het nu gaat om processen of discrete productie, verschillende processen zoals ‘make-to-stock’, ‘assemble to order’ of ‘engineer to order’-processen, kunnen eenvoudig in de software worden vertaald. Daarbij is er functionaliteit beschikbaar om concepten als lean manufacturing, Kanban en multisite productieplanning/global demand management te ondersteunen. Daarnaast biedt het systeem mogelijkheden als ‘equipment management’ om activa te beheren en ‘advanced cost accounting’ om meer inzicht te brengen in kostenstructuren.

Oracle JD Edwards is bij uitstek geschikt voor meertalige en internationale productie-ondernemingen met meerdere vestigingen. De software biedt daarnaast:

 • een groot aantal mobiele applicaties voor taken die niet achter een desktop uitgevoerd worden;
 • eenvoudig te maken grafische rapportages;
 • op rol gebaseerde notificaties en workflow;
 • uitgebreide mogelijkheden om te integreren met andere software.

De Oracle software draait op verschillende databases, operating systemen en hardware. Het is beschikbaar als on premise en cloud-oplossing.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Oracle JD Edwards diensten van Forza Consulting? Neem dan vrijblijvend contact op via +31 (0)850012184, of stuur een bericht naar sales@forzaconsulting.eu.

Oracle JD Edwards EnterpriseOne Productie module

Oracle JD Edwards EnterpriseOne is een solide oplossing, bekend om zijn flexibiliteit, schaalbaarheid én compleetheid. Nieuwe en veranderende omstandigheden in de bedrijfspraktijk kunnen eenvoudig en snel worden geconfigureerd binnen de standaard van de oplossing, waarin meer dan 80 verschillende functionele modules reeds geïntegreerd aanwezig zijn en waarmee de meest diverse bedrijfsprocessen ondersteund kunnen worden.

De Oracle JD Edwards productiemodules zijn hier een onderdeel van en bieden onder andere de volgende functionaliteit:

 • Lean, Kanban;
 • Product Configurator;
 • Multi-Site Production Planning (MRP,DRP);
 • Capacity Planning;
 • Product Data Management;
 • Shop Floor;
 • Equipment Maintenance;
 • Engineering Change Management;
 • Manufacturing Accounting;
 • Advanced cost accounting;
 • Quality management;
 • Health and Safety management.
Meer informatie over JD Edwards EnterpriseOne

Customer case

WVK-groep

WVK-groep is een Nederlandse organisatie die in opdracht van een aantal gemeenten in Noord-Brabant de Wet sociale werkvoorziening uitvoert. De werkzaamheden omvatten onder andere: elektromontage, metaalbewerking, groenvoorziening, montage/assemblage en verpakkingen.

Enkele jaren geleden was WVK-groep toe aan een grote technische upgrade om hardware en software te vernieuwen. Frank Maas: “In driekwart jaar hebben we samen met Forza Consulting de upgrade doorgevoerd. Zij zorgden met name voor de technische kant: het installeren van de nieuwe versie en het migreren. Wij doen wel dagelijks beheer, maar bij Forza Consulting zitten de echte specialisten.”

Lees verder
Forza Consulting
Lange Brinkweg 77-03
3764 AB Soest
Nederland
T: +31 (0)850012184
E: info@forzaconsulting.eu