Forza Consulting doneert twee elektrische mini-auto’s aan Wilhelminia Kinderziekenhuis

Een operatie ondergaan is voor veel kinderen al erg eng, maar de weg naar de operatiekamer is dat helemaal. Dit moment veroorzaakt vaak zo veel angst en stress dat sommige kinderen er zelfs een trauma van kunnen oplopen. Samen met het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Utrecht probeert Forza Consulting deze ervaring wat aangenamer te maken. Vanaf nu mogen kinderen namelijk in een elektrische mini-auto naar de operatiekamer rijden. Dat blijkt een groot succes, want ze zijn hierdoor minder bang voor een operatie. Forza Consulting doneerde twee mini-Tesla’s.

Steuntje in de rug
Het idee om mini-auto’s in te zetten in het Wilhelmina Kinderziekenhuis komt van Berthilde van de Bospoort, projectleider operatiekamer. “Ik zag onlangs op internet een video van een ziekenhuis waarin kinderen vrolijk in hun mini-auto naar de operatiekamer reden en dacht direct: dit is iets voor ons ziekenhuis.” Richard van de Bospoort, directeur van Forza Consulting: “mijn vrouw vertelde me over de video. Het leek ons een mooi idee om namens Forza Consulting op deze manier wat te doen voor de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.”

Snellere genezing
Het afleiden van kinderen voor een operatie is volgens de Stichting Kind en Ziekenhuis, de patiëntenorganisatie voor kinderen in de zorg, heel belangrijk. Hester Rippen, directeur van deze stichting: “De mini-auto’s zijn een speelse manier die erg positief werkt. We zien een kind met een ‘big smile’ op het gezicht door de gangen van het operatiecomplex rijden.” Uit onderzoek van de stichting blijkt dat het voorkomen van angst en stress voor een snellere genezing en minder trauma’s zorgt. Een goede voorbereiding met de ouders en het kind en hulpmiddelen zoals speelgoed kunnen hierbij helpen.

Meer over dit initiatief van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, het Erasmus Medisch Centrum en enkele andere ziekenhuizen, leest u in dit artikel van de NOS.

 

Terug naar het overzicht

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Forza

Forza Consulting is een consultancy-bedrijf dat hoogwaardige dienstverlening levert met betrekking tot Oracle NetSuite, Oracle JD Edwards en cloudapplicaties. We ondersteunen onze klanten op het gebied van ERP-implementatie, applicatiemanagement, integraties en beheer. Daarnaast biedt Forza Consulting een aantal krachtige add-on toepassingen.

Forza Consulting
Lange Brinkweg 77-03
Postbus 215
3760 AE Soest
Nederland
T: +31 (0)20 516 0221
E: info@forzaconsulting.eu