Het matchen van betalingen en ontvangsten op bankafschriften met openstaande posten is een tijdrovende bezigheid. Vaak zijn medewerkers handmatig op zoek naar de juiste kenmerken om een betaling bij de betreffende openstaande post af te letteren. Met de module voor Bank & Cash Management (BCM) wordt deze steeds terugkerende activiteit geautomatiseerd. Deze integratie van electronic banking met uw financiële administratie betekent een grote efficiencyslag in uw financiele administratie

Geïntegreerde oplossing

De ‘Bank & Cash Management’ module (BCM) integreert de standaard bank software met de financiële administratie in JD Edwards en automatiseert in zijn geheel de repetitieve administratieve handelingen voor het alloceren van betalingen en ontvangsten op openstaande facturen. Bank & Cash Management is  ontwikkeld in de Oracle JD Edwards EnterpriseOne toolset en werkt daarom geheel geïntegreerd in de JD Edwards EnterprisOne omgeving

De bankgegevens interface importeert automatisch de bankafschriften in het financieel systeem, waar openstaande facturen vervolgens automatisch of handmatig met de ontvangsten kunnen worden gematcht.

De module beschikt over diverse algoritmes om ervoor te zorgen dat de toewijzing van de betalingen en ontvangsten automatisch wordt gekoppeld aan de openstaande facturen. Gebruikte algoritmes zijn onder andere: factuurnummer, betaald bedrag, tot en met opgave, begeleidingsbrieven (vastlegging vooraf, inlezen vanuit Excel), rembours en delen van het factuurnummer. Daarnaast is het ook mogelijk om snel handmatig gegevens in te boeken.

BCM genereert real time en automatisch de grootboekrekeningen en werkt de debiteuren/crediteuren positie bij, zodat deze informatie altijd up to date is. De volgende gangbare formaten worden ondersteund: de MT940 standaard, ABN/AMRO, ING, Rabobank, Bank Nederlandse Gemeenten, Commerzbank, GMU/OLA, VerwInfo41, BIbit and DOM’80. Indien nodig kunnen additionele lay-outs worden gedefinieerd.

Download BCM Factsheet

Geïnteresseerd in een demo?

Wilt u meer informatie over BCM of bent u geïnteresseerd in een demo? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of stuur een bericht naar Joost van Strien via Joost.van.Strien@forzaconsulting.eu

Voordelen van BCM

Werken met het Bank Cash & Management systeem biedt vele voordelen, waaronder: 

  • Ruime tijdwinst, bestanden worden automatisch ingelezen;
  • Automatische matching van facturen is rond de 95% wat de efficiency zal verhogen;
  • In het systeem zijn meerdere standaard bankformaten opgenomen wat zorgt voor universeel gebruik;
  • Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk dankzij onder andere een korte inleestijd;
  • Snel resultaat is mogelijk dankzij de verkorte implementatietijd die wij hanteren. 

 

 

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Forza

Forza Consulting is een IT-adviesbureau dat een gespecialiseerde en hoogwaardige dienstverlening  levert met betrekking tot Oracle JD Edwards ERP. Wij ontzorgen onze klanten op het gebied van het beheer van JD Edwards, door middel van support en stand-by diensten en volledig systeem- en applicatiemanagement.

Daarnaast verzorgen we JD Edwards- implementaties, optimalisaties, trainingen en -integraties met andere applicaties. Forza Consulting levert en migreert JD Edwards op iedere, door de klant gewenste cloud architectuur. Tevens biedt Forza Consulting een aantal krachtige en kostenbesparende add-on toepassingen aan voor JD Edwards omgevingen.

Forza Consulting
Lange Brinkweg 77-03
Postbus 215
3760 AE Soest
Nederland
T: +31 (0)20 516 0221
E: info@forzaconsulting.eu