Maak kennis met PLANMAN, de visuele workload planner voor JD Edwards. PLANMAN geeft een overzichtelijke weergave van uw planning binnen uw JD Edwards omgeving. Aan de hand van een planboard, met gebruiksvriendelijke drag & drop-functie, kunt u workloads inplannen in verschillende werkomgevingen. Met behulp van PLANMAN kunnen uw planners op een eenvoudigere en efficiëntere manier werkorders inplannen en snel reageren op plotselinge veranderingen. Dit zorgt voor een slimmere inzet van uw middelen.

Over PLANMAN

Het inplannen van werkorders kan een erg onoverzichtelijk en ingewikkeld proces zijn. Grote kans dat dit ook binnen uw JD Edwards omgeving het geval is, aangezien de software geen planningsvisualisatie biedt. Het niet in staat zijn om workloads op een efficiënte manier in te plannen, kan ervoor zorgen dat de capaciteit van uw machines, apparaten en werknemers niet volledig wordt benut. Dit kan uw processen behoorlijk vertragen, met een daling van de omzet als gevolg.

In tegenstelling tot de standaard planningsmogelijkheden van JD Edwards, biedt PLANMAN een flexibel overzicht van uw workloads, met horizontale en verticale weergave. De oplossing bevat een handige drag & drop-functie, waarmee uw planners op een intuïtieve manier werkorders kunnen selecteren en verplaatsen. Het visuele overzicht van de verschillende werkomgevingen helpt uw planners om alternatieve routes toe te wijzen, door simpelweg een alternatieve werkomgeving te selecteren. Veranderingen in de planning zijn direct zichtbaar, zowel in het planboard als in JD Edwards zelf. Daarnaast kunnen werkorders binnen JD Edwards worden gecreëerd of rechtstreeks vanuit uw PLANMAN applicatie. Hierdoor kunnen uw planners de gehele planning coördineren vanaf één scherm.

Bovendien kunnen gebruikers het timeframe van de planning instellen naar eigen voorkeur. Zo kan er geschakeld worden tussen een weergave op basis van maanden, weken, dagen en zelfs uren. Op deze manier biedt PLANMAN een optimale afstemming van middelen en vermogen, volledig geïntegreerd binnen JD Edwards EnterpriseOne.

Wilt u meer informatie over PLANMAN? Neem dan vrijblijvend contact op met Paul Hooijberg via Paul.Hooijberg@forzaconsulting.eu 

U kunt ons tevens volgen via Twitter en LinkedIn:

Hoe werkt het?

PLANMAN is volledig ingebed in JD Edwards EnterpriseOne. Alle werkorders worden gepresenteerd in de visuele kalender aan de hand van de JD Edwards application grid en HTML coding. Nieuwe opdrachten worden opgehaald uit JD Edwards en ingepland via PLANMAN. Ook kunnen ze direct vanuit het planboard worden gegenereerd.

Werkorders worden geselecteerd en verplaatst middels de handige drag & drop-functie, waardoor uw planners razendsnel wijzigingen kunnen aanbrengen. Dankzij de klantspecifieke configuratie geeft PLANMAN notificaties zodra er bijvoorbeeld onvoldoende capaciteit of voorraad aanwezig is of wanneer er afhankelijkheden zijn tussen eindproducten en halffabrikaten. Verder zorgt de kleurcoderingsfunctie voor snelle identificatie van verschillende statussen en capaciteitscontroles.

PLANMAN biedt uw planner een complete en overzichtelijke weergave van uw planning, inclusief inzage in capaciteit en werkorderstatussen en een overkoepelende visualisatie van de planning binnen verschillende werkomgevingen.

Technische architectuur

PLANMAN is ontwikkeld in HTML5 met een jQuery full calender 2.9 component. Dit is één van de meest gebruikte kalendercomponenten. Het planboard is ingebed in JD Edwards met behulp van een coderingstechniek waarin een JD Edwards application grid is gevuld met HTML/JS/CSS-code. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de grid format functionaliteit. Bovendien maakt PLANMAN gebruik van dynamische belasting van data en enkele configuratie-elementen, waaronder kleurcoderingen en afbeeldingen.

 

Download PLANMAN factsheet

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Forza

Forza Consulting is een consultancy-bedrijf dat hoogwaardige dienstverlening levert met betrekking tot Oracle NetSuite, Oracle JD Edwards en cloudapplicaties. We ondersteunen onze klanten op het gebied van ERP-implementatie, applicatiemanagement, integraties en beheer. Daarnaast biedt Forza Consulting een aantal krachtige add-on toepassingen.

Meer
Forza Consulting
Lange Brinkweg 77-03
Postbus 215
3760 AE Soest
Nederland
T: +31 (0)20 516 0221
E: info@forzaconsulting.eu