Laat uw bedrijf slimmer, sneller en betrouwbaarder groeien met Oracle ERP Cloud zónder grote investeringen vooraf. De Oracle ERP Cloud is een geheel van geïntegreerde applicaties. Deze applicaties leveren de functionaliteit, analyse- en samenwerkingstools die nodig zijn om organisaties optimaal te laten functioneren. Met behulp van de nieuwste technologieën maakt u gebruik van mobiele applicaties, interne sociale toepassingen en business analytics. De ERP Cloud-oplossing van Oracle biedt een basis voor financiële back-office transacties met uitgebreide financiële en operationele mogelijkheden.

 

ERP Cloud: flexibel, betrouwbaar en veilig

Enterprise Resource Planning (ERP) systemen vormen de backbone van veel bedrijven; het systeem ondersteunt bij het integraal beheersen van de processen op het gebied van accounting, inkoop, projecten en andere functies. De Oracle ERP Cloud is een volwassen oplossing die inmiddels grotendeels dezelfde features en functies biedt als haar on-premise tegenhangers, maar ook méér dan dat. Daarnaast biedt het cloud deployment model namelijk een integratie met een aantal nieuwe technologieën, zoals mobile, beslissingsondersteuning en social interne toepassingen. 

Gebruikers hebben toegang tot dashboards om overzicht te houden over alle belangrijke aandachtsgebieden. Het systeem integreert met bestaande applicaties als Microsoft en biedt relevante analytische data die besluitvorming ondersteunen. Het laat gebruikers binnen de applicaties met elkaar samenwerken om taken sneller af te kunnen ronden. Met een ERP in de cloud  proberen bedrijven lagere supportkosten te realiseren en te voorkomen dat hun IT-resources hun tijd besteden aan systeemonderhoud en upgrades. Bent u ook op zoek naar een slimmer gebruik van schaarse IT-middelen zodat deze kunnen worden gericht op het stimuleren van innovatie .

Het Oracle ERP Cloud-platform is flexibel, betrouwbaar en veilig, zodat organisaties met vertrouwen groeimogelijkheden kunnen nastreven. Het is gebouwd op de Oracle Cloud-infrastructuur, die alle belangrijke functies biedt die bedrijven mogen verwachten in een Cloud platform, met inbegrip van toonaangevende performance, hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid, ongeëvenaarde betrouwbaarheid en een krachtige focus op beveiliging. Veel andere cloud solution providers bieden enkel een applicatielaag, zonder de onderliggende infrastructuur en beveiliging die Oracle levert.

Dankzij de modulaire opbouw van de Oracle ERP Cloud, hebben klanten de mogelijkheid om hun ERP-applicaties stapsgewijs te moderniseren, door het configureren van die modules welke zij nodig hebben. Naarmate hun legacy on-premise applicaties verouderen, zullen veel bedrijven inzien dat ze niet kunnen beschikken over de functionaliteit die ze nodig hebben , of dat onderhoud of upgrade kosten te hoog zijn. Op dat moment kan er gekozen worden voor een Oracle ERP Cloud-applicatie om gelijke tred te houden met de behoeften vanuit de business.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over ERP Cloud? Neem contact op met Joost van Strien via Joost.van.Strien@forzaconsulting.eu 

U kunt ons tevens volgen via LinkedIn en Twitter. 

Drie Modules van de Oracle ERP Cloud

De basis van de Oracle ERP Cloud wordt gevormd door de modules financieel management, inkoop & aanbesteding en project portfolio management (PPM). Meer informatie over de verschillende onderdelen leest u hieronder: 

Finance

Financieel management speelt zich niet alleen af in de back-office, maar heeft een cruciale rol in de bestuurskamer met het geven van strategisch advies. Oracle ERP Cloud Financieel management is een complete en geïntegreerde oplossing voor financieel management met een geautomatiseerde financiële afhandeling, effectief management control, en real-time inzicht in de financiële resultaten.

Naast uitgebreide functionaliteit beschikt de module over multidimensionale rapportages, rolgebaseerde dashboards en workflows en ingebouwde collaboratiemogelijkheden via sociale toepassingen. Het is mogelijk om te werken met spreadsheets en OCR-factuur herkenning is geheel geïntegreerd. Organisaties worden zo voorzien van alles wat zij nodig hebben om beter en sneller te kunnen beslissen, om te voldoen aan diverse legal requirements en om de bottom line van de business te verbeteren.

Inkoop en aanbesteding

De Oracle Procurement Cloud stelt u in staat om het beheer kosten en uitgaven te verbeteren , het inkoopproces te verbeteren en hogere marges te realiseren. Het reduceert het aantal handmatige handelingen en inefficiente processen in zowel de transactionele als strategische aspecten van de inkoopfunctie in een onderneming.

Het transactionele aspect omvat self- service procurement voor medewerkers, het hele ‘procure to pay’ proces en een leveranciers-portal. Strategische aspecten binnen de Procurement Cloud zijn sourcing, contract management en standaardisering van inkoopvoorwaarden. De Oracle Procurement Cloud versnelt de benodigde kennis uitwisseling binnen de inkoopfunctie door het verminderen van het aantal e-mails, attachments, en telefoontjes wat nodig is, door het gebruik van sociale media en samenwerking binnen de applicaties.

Project Portfolio Management (PPM)

PPM stelt zakelijke gebruikers in staat om een projecten gestructureerd te beheersen en biedt rapportages en inzichten in met betrekking tot de voortgang ten opzicht van te behalen doelstellingen, kosten, resources, risico’s en andere relevante informatie.
PPM heeft zes kerncomponenten, terug te vinden in elk project:

  • Project Costing
  • Project contracten en facturatie
  • Performance rapportage
  • Resource management
  • Project management
  • Collaboratieve planning & activiteiten management

De Oracle PPM Cloud module is geen stand alone oplossing. Deze componenten zijn nauw verbonden met de twee andere modules van ERP Cloud:  inkoop en financieel management. De Oracle PPM Cloud verbetert het Project Portfolio Management door middel van rolgebaseerde analyse, samenwerking binnen social media, optimalisaties, kostenbeheersing, en controles. Het biedt een geïntegreerde, modulaire project management suite ontworpen om project management procesen van begin tot eind te automatiseren, te stroomlijnen, en te beheersen, zonder dure overheadkosten op het gebied van hardware en systeembeheer overheadkosten.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Forza

Forza Consulting is een consultancy-bedrijf dat hoogwaardige dienstverlening levert met betrekking tot Oracle NetSuite, Oracle JD Edwards en cloudapplicaties. We ondersteunen onze klanten op het gebied van ERP-implementatie, applicatiemanagement, integraties en beheer. Daarnaast biedt Forza Consulting een aantal krachtige add-on toepassingen.

Meer
Forza Consulting
Lange Brinkweg 77-03
Postbus 215
3760 AE Soest
Nederland
T: +31 (0)20 516 0221
E: info@forzaconsulting.eu