Security audit

Wil je zekerheid over de ijzersterke beveiliging van jouw bedrijf? Laat dan zo snel mogelijk een security audit doen door Forza Consulting! Wij gaan tot in detail na hoe veilig de gegevens van jouw bedrijf zijn. Mochten er veel gaten in de beveiliging zitten, dan bieden wij dé oplossing. Met onze professionele security test ben je ervan verzekerd dat we ieder probleem zullen oppikken en je een waterdichte beveiliging hebt tegen cyberdreigingen. Doe de security audit zo snel mogelijk en bescherm de waardevolle gegevens van jouw bedrijf!

Wat is een security audit?

Een security audit is een evaluatie van de veiligheidsmaatregelen die een organisatie heeft genomen om haar informatie te beschermen. Onze specialisten gaan ieder detail binnen jouw beveiliging langs en beoordelen de mate van beveiliging en het vermogen om bedreigingen te weerstaan. Met de audit nemen we zaken onder de loep als toegangscontrole, fysieke beveiliging, netwerkbeveiliging, bedrijfscontinuïteit en disaster recovery. Een security audit, zoals we hem uitvoeren bij Forza Consulting, zorgt ervoor dat de juiste beveiligingsmaatregelen op de juiste plaats en op de juiste manier worden geïmplementeerd.

Waarom een security audit zo belangrijk is

Een security audit of security assessment is belangrijker dan je denkt! In de huidige digitale wereld vormen cyberdreigingen een constant risico voor bedrijven. Zelfs bij de grootste bedrijven zie je het weleens fout gaan. Gevoelige informatie mag niet lekken en dat voorkom je met een audit. Cyberaanvallen worden steeds sterker en geavanceerder. Om die reden moet jij ook constant met de tijd meegaan en je gegevensbeveiliging up-to-date houden! Een uitgebreide audit van echte specialisten kan je helpen de eventuele zwaktes in je ICT beveiliging eruit te vissen.

Zoek je een partner die uitgebreide en grondige ICT security audits kan verzorgen? Forza Consulting biedt een gedetailleerde security tests, waaronder een firewall test, om jouw organisatie te beschermen. Zo komen we er meteen achter waar het in jouw onderneming nog lekt aan veiligheid en zo snel mogelijk beveiligd moet worden. Laten we je bedrijf vandaag nog veiliger maken!

Klantcases

Klantcase
Aevitas Property Partners 6 weeks Go-Live
Aevitas Property Partners is an intermediary for real estate investments of an American institutional investor. Aevitas investment strategy consists of providing capital and mentorship to early and growth-stage real estate companies with sustainable business models.
Klantcase
JD Edwards upgrade bij MGG vormt basis voor groeistrategie
MGG Nederland is dé specialist in aluminium zandgieten. Sinds haar oprichting in 1945, loopt het bedrijf voorop in de aluminiumgieterij en momenteel mag MGG zich de grootste en meest geavanceerde zandgieterij van West-Europa noemen.

Wanneer heb je een security audit nodig?

Hoewel het het beste is om regelmatige security audits te doen, zijn er specifieke omstandigheden waarin je misschien nog harder een security audit nodig hebt. Dit kunnen onder andere een recente cyberaanval, een upgrade van je IT-systemen of de implementatie van nieuwe software zijn. Een security check kan ook noodzakelijk zijn als je vermoedt dat er kwetsbaarheden in je systemen zijn die kunnen worden uitgebuit.

Over het algemeen worden de specialisten van Foza Consulting ingeschakeld om het beveiliginssysteem voornamelijk dicht te timmeren tegen cyberaanvallen. Zeker als het gaat om grote bedrijven met veel gevoelige informatie met je systeem constant up-to-date zijn!

Veelvoorkomende beveiligingsuitdagingen

Binnen een bedrijf zijn er heel veel verschillende onderdelen waar je beveiliging op voorbereid moet zijn. Intern is het ook niet altijd de bedoeling dat iedereen aan alle informatie kan komen. Wanneer je beveiliging niet goed is dichtgetimmerd, zijn er allerlei mogelijkheden voor verschillende onbevoegde personen om toch binnen te komen. Enkele van de meest voorkomende manieren zijn de volgenden:

  • Malware: dit is software die veel schade kan doen aan computers. Denk aan de bekende virussen die je computer binnen kunnen komen en intern kunnen beschadigen. Hiermee kunnen buitenstaanders ook toegang krijgen tot alle verschillende systemen in je computer.
  • Phishing: je kan dit zien als een soort vermomde aanval. Iedereen kent de welbekende e-mails of berichten in andere vormen wel, waarbij gevraagd wordt om bepaalde persoonlijke gegevens door een zogenaamde vertrouwelijke organisatie, zoals je bank. Het bericht lijkt heel echt, maar is eigenlijk een vervalsing.
  • MitM: dit staat voor Man in the Middel en betekent ook letterlijk dat. Met deze cyberaanval wordt de communicatie tussen twee partijen onderschept. Stuur je bijvoorbeeld een gevoelig mailtje met belangrijke wachtwoorden, dan kan dit onderschept worden door een tussenpersoon.
  • DoS of DDoS: dit zijn afkortingen voor Denial of Service/Distributed Denial of Service. In dit geval wordt een systeem aangevallen door het volledig te overbelasten met verkeer, zo veel dat het systeem het niet meer aankan en onbruikbaar wordt. Simpel gezegd komt het verkeer van de aanval bij DoS uit één bron en bij DDoS uit meerdere bronnen. Deze aanval wordt gebruikt om je bedrijf eigenlijk om verschillende redenen (tijdelijk) uit te schakelen.
  • SQL-injectie: met deze aanval wordt SQL-code ingevuld in een invoerveld, denk aan een zoekbalk op je website bijvoorbeeld. Doel hiervan is om zo in de database te komen, waar uiteraard alle informatie van het bedrijf te vinden is.
  • XSS: deze afkorting staat voor Cross-Site Scripting. Dit zijn scripts die toegevoegd worden aan een website om meer te weten te komen over de gebruikers ervan.
  • APT: dit is een afkorting voor Advanced Persistent Threats. In dit geval heb je te maken met meerdere cyberaanvallen, met als doel langdurig inzage te hebben in gevoelige informatie.

Nieuwsoverzicht

Cloud migratie is het proces waarbij digitale gegevens van de ene locatie naar de andere worden gemigreerd. Denk hierbij aan databases, IT-resources,…

Blog

Met Premier Support tot minimaal 2034 is dit een goed moment om nog eens naar JD Edwards EnterpriseOne Release 24 te kijken. Release 24 bestaat uit 2…

Blog

Met de verlenging van Premier Support door Oracle tot ten minste 2034 is dit een goed moment om naar de onlangs aangekondigde JD Edwards EnterpriseOne…

Blog

Retrofit is een term die je steeds vaker voorbij hoort komen. Met retrofitten wordt het aanpassen van machines en apparatuur bedoeld, om deze aan de m…

Blog

In het bedrijfsleven is het erg belangrijk om telkens je bedrijfsprocessen te verbeteren en aan te passen. Door dit altijd goed te doen, zorg je ervoo…

Blog

Het in kaart brengen van bedrijfsprocessen is in deze tijd erg belangrijk voor het bereiken van succes. Bedrijfsprocessen effectief bijhouden is erg h…

Laat direct een security audit uitvoeren om de veiligheid van je bedrijf te waarborgen!

Wacht niet tot een cyberaanval de integriteit van je bedrijf in gevaar brengt. Neem vandaag nog contact op met Forza Consulting en laat ons je helpen met een uitgebreide security check om de veiligheid van de kwetsbare gegevens van jouw onderneming te waarborgen. We gebruiken geavanceerde technieken met ICT security audits en firewall tests om je organisatie de meest volledige beoordeling van haar veiligheid te geven. Met Forza Consulting ben je verzekerd van een veilige en beveiligde bedrijfsomgeving! Ook kun je bij ons terecht voor andere managed services of CNC services!

Snelle livegang
Out-of-the-Box implementatie
Kennis van alle JDE-versies
JDE-systeem volledig naar wens van de klant

Specialist nodig?

Dirk-Jan Boerefijn

Business Unit Manager

Als Business Unit Manager is Dirk-Jan verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van alle Managed Service activiteiten.

Met meer dan 20 jaar internationale ervaring geeft Dirk-Jan’s achtergrond hem een uniek perspectief in combinatie met zijn sterk empatisch vermogen. Als trusted advisor doet Dirk-Jan er alles aan om waarde toe te voegen op basis van wederzijds vertrouwen, hij hecht groot belang aan service en kwaliteit en als trusted advisor adviseert en ontzorgt hij onze klanten.

    privacyverklaring*