Met de module Bank & Cash Management (BCM) wordt het matchen van betalingen en ontvangsten op bankafschriften geautomatiseerd. Daardoor hoeven medewerkers niet meer handmatig op zoek naar de juiste kenmerken om een betaling bij de betreffende openstaande post af te letteren. Dat is een tijdrovende bezigheid. Deze integratie van electronic banking met uw financiële administratie betekent een grote efficiency-slag in uw financiële administratie

Geïntegreerde oplossing

De ‘Bank & Cash Management’ module (BCM) integreert de standaard bank software met de financiële administratie in JD Edwards en automatiseert in zijn geheel de repetitieve administratieve handelingen voor het alloceren van betalingen en ontvangsten op openstaande facturen. Bank & Cash Management is  ontwikkeld in de Oracle JD Edwards EnterpriseOne toolset en werkt daarom geheel geïntegreerd in de JD Edwards EnterprisOne-omgeving.

De bankgegevens interface importeert automatisch de bankafschriften in het financieel systeem, waar openstaande facturen vervolgens automatisch of handmatig met de ontvangsten kunnen worden gematcht.

De module beschikt over diverse algoritmes om ervoor te zorgen dat de toewijzing van de betalingen en ontvangsten automatisch wordt gekoppeld aan de openstaande facturen. Gebruikte algoritmes zijn onder andere: factuurnummer, betaald bedrag, tot en met opgave, begeleidingsbrieven (vastlegging vooraf, inlezen vanuit Excel), rembours en delen van het factuurnummer. Daarnaast is het ook mogelijk om snel handmatig gegevens in te boeken.

BCM genereert real time en automatisch de grootboekrekeningen en werkt de debiteuren/crediteuren positie bij, zodat deze informatie altijd up to date is. De volgende gangbare formaten worden ondersteund: de MT940 standaard, ABN/AMRO, ING, Rabobank, Bank Nederlandse Gemeenten, Commerzbank, GMU/OLA, VerwInfo41, BIbit and DOM’80. Indien nodig kunnen additionele lay-outs worden gedefinieerd.

Download BCM Factsheet

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Oracle JD Edwards diensten van Forza Consulting? Neem dan vrijblijvend contact op via +31 (0)850012184, of stuur een bericht naar sales@forzaconsulting.eu.

Voordelen van BCM

Werken met het Bank Cash & Management systeem biedt vele voordelen, waaronder: 

  • Ruime tijdwinst, bestanden worden automatisch ingelezen;
  • Automatische matching van facturen is rond de 95% wat de efficiency zal verhogen;
  • In het systeem zijn meerdere standaard bankformaten opgenomen wat zorgt voor universeel gebruik;
  • Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk dankzij onder andere een korte inleestijd;
  • Snel resultaat is mogelijk dankzij de verkorte implementatietijd die wij hanteren. 

 

 

Forza Consulting
Lange Brinkweg 77-03
3764 AB Soest
Nederland
T: +31 (0)850012184
E: info@forzaconsulting.eu