Oracle JD Edwards EnterpriseOne

Oracle’s JD Edwards EnterpriseOne biedt een geïntegreerd ERP-softwarepakket met veel functionaliteiten. JD Edwards EnterpriseOne maakt gebruik van het mobiele platform van Oracle. Dit platform biedt de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en gebruikerservaringen te optimaliseren. Lees hier meer over de mogelijkheden van JDE software.

Mogelijkheden binnen Oracle JD Edwards EnterpriseOne

JD Edwards bestaat sinds 1977 en kent zijn oorsprong in Denver, Colorado. Het JD Edwards ERP-systeem wordt gebruikt door ’s werelds grootste toonaangevende fabrikanten, vastgoedbedrijven en bedrijven actief in de bouw, supply chain en distributiesector. Het is een van de weinige ERP-systemen die controle bieden over zowel de implementatie, de configuratie en over de uitrol van productverbeteringen in je omgeving. Oracle brengt iedere 3 tot 4 maanden incrementele productverbeteringen en beveiligingsupdates (als onderdeel van continuous delivery model) uit waardoor grootschalige ERP-upgradeprojecten niet meer nodig zijn.

Naast on-premise implementatie kan ook gekozen worden voor publieke, private of hybride cloudoplossingen met JD Edwards. Het modulaire systeem is beschikbaar in 22 talen. Met meer dan 80 modules voor het beheren van financiën, productie, inkoop, verkoop, voorraadbeheer, CRM, Business Intelligence en projecten.

Voor wie is JD Edwards?

Vrijwel elk bedrijf met meerdere afdelingen heeft baat bij JD Edwards. Je ziet dat bedrijven in veel uiteenlopende branches gebruikmaken van deze software. Dit komt omdat er meestal veel terreinwinst te behalen valt op het automatiseren van processen en het besparen van tijd op herhaaldelijke taken. Je wilt geen tijd verliezen op personeel wat elke keer hetzelfde formulier moet aanmaken om een order te verwerken.

Met name bedrijven die te maken hebben met administratie, personeelszaken, inkoop, logistiek, bouw, productie, product bewerking, levensmiddelen en industrie kiezen voor een systeem als JDE software. Dit komt omdat ze de bedrijfsinfrastructuur simpel en overzichtelijk willen hebben. Bovendien is het opleiden van personeel haast geen moeite. Het is immers een makkelijk te begrijpen programma, waarbij werknemers elkaar snel te hulp kunnen schieten in de taken die ze uitvoeren.

Het is met de JDE ERP makkelijk om werknemers die andere werkzaamheden gaan uitvoeren bij te scholen, omdat ze nog steeds het vertrouwde systeem zullen gebruiken.

Klantcase
Aevitas Property Partners 6 weeks Go-Live
Aevitas Property Partners is an intermediary for real estate investments of an American institutional investor. Aevitas investment strategy consists of providing capital and mentorship to early and growth-stage real estate companies with sustainable business models.
Klantcase
JD Edwards upgrade bij MGG vormt basis voor groeistrategie
MGG Nederland is dé specialist in aluminium zandgieten. Sinds haar oprichting in 1945, loopt het bedrijf voorop in de aluminiumgieterij en momenteel mag MGG zich de grootste en meest geavanceerde zandgieterij van West-Europa noemen.

Voorbereiden om JD Edwards ERP te gebruiken

Om te beginnen met JDE software is het noodzakelijk om te zien wat je nu al hebt. Hoe ziet je bedrijf eruit? Teken het desnoods uit op een groot vel papier. Verbindt alle processen en afdelingen door pijlen te trekken. Al gauw krijg je een overzicht van de bedrijfsstructuur. Hoe beter je begrijpt welke tak met welke andere tak communiceert, hoe beter je gebruikmaakt van JD Edwards ERP.

Zorg dat je personeel goed opgeleid is om met dit programma om te gaan. Dit punt valt nog steeds onder de voorbereidingsfase. Vaak genoeg komen we bij Forza Consulting bedrijven tegen die de JD Edwards softwarepakketten wel hebben, maar te weinig kennis hebben om het écht goed in te zetten. Dit is zonde omdat slechts met een paar trainingen al veel winst behaald kan worden. Onze specialisten kunnen jouw team een gedegen JD Edwards training geven, zodat jouw bedrijf volledig up-to-date is van de huidige JDE software. Zo haal je alles uit dit systeem!

Implementatie van de werkwijzen

De modules van JDE software werken natuurlijk alleen goed als iedereen zich ook aan de werkwijzen houdt. De implementatie van concrete werkwijzen is daarom onmisbaar in moderne bedrijfsvoering. Je wilt dat iedereen op dezelfde manier de resultaten logt, op dezelfde manier de facturen opmaakt en via dezelfde wijze een nieuwe order plaatst voor het inkopen van nieuwe grondstoffen. Alleen dan heb je overzicht en kun je effectief te werk gaan.

Met 80 verschillende modules die allemaal een specifieke doelgroep hebben is het makkelijk om net de verkeerde er tussenuit te pakken. Het komt regelmatig voor dat werknemers zich van geen kwaad bewust zijn, maar al die tijd een verkeerde module hanteerden. Dit zorgt niet alleen voor fouten, maar ook voor inefficiënte werkuren. Laat Forza Consulting je adviseren wie welke modules moet gebruiken.

Altijd blijven verbeteren

Ook wanneer alle processen al in volle gang zijn is er altijd ruimte voor verbetering. Denk niet dat het na een aantal trainingen nooit meer verbeterd hoeft te worden. JDE ERP is makkelijk op veel diverse manieren in te zetten voor je bedrijf. Bovendien zul je nieuwe afdelingen krijgen en zullen anderen juist weer krimpen.

Regelmatig komen er updates uit voor de laatste versies van de softwarepakketten. Om ervoor te zorgen dat je collega’s de beste prestaties kunnen neerzetten is het van belang om met de laatste versies te werken van JD Edwards.

Geïntegreerd, modulair en flexibel

Oracle JD Edwards EnterpriseOne is door zijn modulaire opbouw geschikt voor veel verschillende branches. Van groothandel en industrie, tot vastgoed en lokale overheid. Uit de diversiteit aan JD Edwards modules kies je alleen de onderdelen die voor de organisatie interessant zijn.

Bij Forza Consulting denken we graag mee en bieden we de perfecte ERP-oplossing aan om als organisatie de concurrentie voor te blijven. Onze internationale consultants zijn zeer ervaren professionals die meerdere internationale implementaties van verschillende JDE-versies hebben afgerond. Hierdoor kennen ze alle facetten van het systeem.

Flexibiliteit
Schaalbaar
Geïntegreerd

Specialist nodig?

Bij Forza verbinden we de ambitie en strategie van onze klanten met het ERP-systeem, de medewerkers en de onderliggende technologie. Om de focus op de business te laten liggen, bieden wij een reeks van diensten aan (van implementatie van de software, managed services tot interim-opdrachten).

Met 20 jaar aan ervaring staat de klanttevredenheid centraal.

    privacyverklaring*