JD Edwards EnterpriseOne Release 24 – Tools

Met Premier Support tot minimaal 2034 is dit een goed moment om nog eens naar JD Edwards EnterpriseOne Release 24 te kijken. Release 24 bestaat uit 2 onderdelen applicatie- en tools. De verbeteringen voor applicaties zijn hier te vinden. Voor tools zitten verbeteringen in Digitale transformatie, Systeemautomatisering, Beveiliging en Certificeringen. Hieronder een korte samenvatting wat er nieuw is in Tools!

Digitale Transformatie

Workflow Monitor is gemoderniseerd zodat proceseigenaren eerder geïnformeerd kunnen worden of processen soepel verlopen of dat er zich problemen voordoen.

Medewerkers kunnen een vervaldatum toewijzen voor taken die zijn toegewezen via de orchestrator en de ontvanger werkt de status bij (goedgekeurd, In behandeling of voltooid) en al deze statussen worden in een tabel geschreven welke gebruikt kan worden voor audit doeleinden. Voor belangrijke taken kunnen herinneringen/opvolgdata worden ingesteld in de toepassing Mijn werklijst. Bij de uitvoer van de orchestrator-data naar CSV kan gebruik worden gemaakt van een ander scheidingsteken dan een komma.

Output Stream Access (OSA) voor orchestrator. De combinatie van orchestrator en de EnterpriseOne batch-engine opent mogelijkheden voor het automatiseren van processen en het genereren van op maat gemaakte uitvoer met behulp van OSA.

Een set vooraf gebouwde datastructuren die geschikt zijn voor een grote verscheidenheid aan workflows. De functie biedt ook een generiek goedkeuringsproces voor workflows dat ontwerpers kunnen kopiëren en aanpassen voor hun eigen scenario’s, en een generieke berichtsjabloon. Met behulp van deze vooraf geconfigureerde componenten kunnen ontwerpers snel aan de slag met het bouwen van workflows. Dit vereenvoudigt het proces van het creëren van nieuwe workflows.

Systeemautomatisering

Met de JDE-updatemanager op de web-client is het nu mogelijk om de jaarlijkse cumulatieve Application Software Update (ASU) toe te passen via de Software Updates-applicatie en om meerdere updates in Batch-modus toe te passen om de software code actueel te houden

Het Impact Analysis Dashboard biedt een uitgebreide interface om de objecten en bedrijfsprocessen te visualiseren die worden bijgewerkt wanneer een patch op het systeem wordt toegepast.

Het is met release 24 eenvoudiger om de bestaande UDC-waarde en de Data Dictionary-woordenlijst te vergelijken met voorgestelde wijzigingen in de update door middel van een ingebouwde applicatie.

Nieuw is de Automated Tools Release Configuration, welke alle voorgaande Automated Special Instructions (ASI) combineert. Gebruik wordt gemaakt van een bestaande JD Edwards-applicatie in HTML welke geautomatiseerd kan worden door middel van orchestrator.

Gecentraliseerde configuratie van enterprise-servers, Business Services Servers (BSSV) en Real-Time Events (RTE). Deze verbetering stelt gebruikers in staat een standaardconfiguratie in te stellen welke servers kunnen overnemen en maakt handmatige activiteiten om  gemeenschappelijke instellingen op meerdere servers in te vullen overbodig.

Nieuwe verbeteringen voor Web OMW:

 • Business View Design Tool, voor ontwikkelaars en analisten.
 • Mogelijkheid om objecten en OMW-projecten direct te promoten naar een “live” actief pakket.

Logfiles van op gebruikersniveau van alle instances op één locatie, dat maakt het eenvoudiger om logs in te schakelen en te gebruiken voor foutopsporing.

Certificeringen Release 24

Nog niet op 9.2? Dan heeft Oracle een matrix van onderling afhankelijke platformcomponenten waarvoor Release 24 gecertificeerd is om op te draaien:

 • Oracle Analytics-server 23
 • Microsoft Windows Server 2022
 • Microsoft Windows 11
 • Microsoft SQL Server 2022
 • Microsoft Office 2021
 • Google Chroom 118
 • Mozilla Firefox 115ESR
 • Microsoft Edge Chroom 118
 • Apple Safari 17 op Mac OS

Als laatste, maar niet minder belangrijk: deze verbeteringen zijn alleen beschikbaar voor 64bit. Ondersteuning voor 32-bit is beëindigd en oudere versies van JD Edwards bereiken het einde van ondersteuning. Dit is het moment om goed naar uw IT-beveiliging te kijken, aangezien u mogelijk geen beveiligingspatches, updates en/of technische ondersteuning meer ontvangt.

Forza Consulting kan u ondersteunen bij de transitie naar Release24 of wanneer u een upgrade naar 9.2 overweegt, alsook bij het opzetten en trainen van Orchestrator-oplossingen.

Release 24 wordt geleverd in Tools 9.2.8, ondersteunt 9.2 en is alleen beschikbaar voor 64-bit Tools Foundation.

Deel deze pagina

Contactformulier

  privacyverklaring*

  Meer informatie?

  Bij Forza verbinden we de ambitie en strategie van onze klanten met het ERP-systeem, de medewerkers en de onderliggende technologie. Om de focus op de business te laten liggen, bieden wij een reeks van diensten aan (van implementatie van de software, managed services tot interim-opdrachten).

  Met 20 jaar aan ervaring staat de klanttevredenheid centraal.

  Gerelateerde kennisbank items

  Blog

  Met de verlenging van Premier Support door Oracle tot ten minste 2034 is dit een goed moment om naar de onlangs aangekondigde JD Edwards EnterpriseOne…

  Blog

  Retrofit is een term die je steeds vaker voorbij hoort komen. Met retrofitten wordt het aanpassen van machines en apparatuur bedoeld, om deze aan de m…

  Blog

  In het bedrijfsleven is het erg belangrijk om telkens je bedrijfsprocessen te verbeteren en aan te passen. Door dit altijd goed te doen, zorg je ervoo…