Wat zit er in JD Edwards Release 24 – Applicaties

Met de verlenging van Premier Support door Oracle tot ten minste 2034 is dit een goed moment om naar de onlangs aangekondigde JD Edwards EnterpriseOne Release 24 te kijken.

Geen tijd om de aangekondigde verbeteringen door te nemen? Geen probleem! Wij duiken in Release 24 en vatten de hoogtepunten hieronder voor je samen!

Met de verlenging van Premier Support door Oracle tot ten minste 2034 is dit een goed moment om naar de onlangs aangekondigde JD Edwards EnterpriseOne Release 24 te kijken.

Profiteer van het Continuous Innovation model van JD Edwards 9.2 waarbij upgrades eenvoudiger uit te voeren zijn. Het kost minder tijd en inspanning wat leidt tot lagere kosten terwijl de voordelen van up-to-date software een meerwaarde zijn voor uw organisatie.

Geen tijd om de aangekondigde verbeteringen door te nemen? Geen probleem! Wij duiken in Release 24 en vatten de hoogtepunten hieronder voor je samen!

Inkoop

Nieuw is Enterprise Automation voor het inkoopproces ‘Requisition to Receipt’ en bij het logistieke proces ‘Shipment to Dispatch’. Dit houdt in een processtroomdiagram waarbij E1-pagina’s en watchlists worden gecombineerd. Elke stap bevat een watchlist met gegevens relevant voor die stap in het proces. Bovendien kan je koppelingen maken naar aanvullende gedetailleerde processtromen, diagrammen en grafieken. Hierdoor kan je je concentreren op het hele proces in plaats van op individuele transacties, door gebruik te maken van bestaande gegevens.

Nieuw is dat de aanvraagorder niet opnieuw wordt geopend wanneer de inkooporderregel tijdens ontvangst wordt geannuleerd.

En maak je gebruik je de module Advanced Pricing? Dan kan je op elk moment tijdens het inkoopproces aanpassingen op regelniveau bekijken in de standalone modus. Dit zorgt voor flexibiliteit of er een betere prijs mogelijk is wanneer een grotere hoeveelheid wordt besteld voordat een inkooporder wordt ingevoerd.

Ten slotte waarschuwt het JD Edwards Advanced Pricing systeem je voor inkoop automatisch wanneer een ander niveau kan worden bereikt door de bestelde hoeveelheid met een bepaald percentage te verhogen. Op deze manier kan je een betere prijs krijgen.

Voorraad

Introductie van geautomatiseerde veiligheidsvoorraad. Het niveau van de veiligheidsvoorraad wordt door het systeem berekend en ingevuld. Keuze uit drie opties in proef/definitief modus.

Een andere nieuwe functie is het toestaan dat voorraadlocaties On Hold worden gezet in de locatiemaster, deze definieert welk soort transacties zijn toegestaan en voorrang hebben op de lot status in de itemlocatietabel. Dit elimineert de noodzaak om individuele item-/lot-/locatierecords bij te werken. Voorraadbeheer wordt zo efficiënter en flexibeler!

Productie

Wanneer service of equipment werkorders worden aangemaakt via de ETO Project Workbench kan de routing automatisch worden toegekend.

Als u Oracle Cloud Infrastructure (OCI) gebruikt, is er een Artificial Intelligence (AI)/Machine Learning (ML)-accelerator beschikbaar voor JD Edwards die een vliegende start biedt bij het identificeren van patronen en correlaties met AI/ML

Financiële Module

Medewerkers kunnen vanuit het Grootboek-programma inzoomen op de details van een factuur waaraan een inkooporder is gekoppeld.

Dankzij een verbeterde verwerkingsoptie in het Journaal invoer-programma kunnen medewerkers memoriaalboekingen invoeren met een standaarddocumenttype.

In de Business Unit- en Job Master-programma’s is de Joint Venture Parent Business Unit opgenomen. Hierdoor kunnen de BU’s van de joint venture en de hiërarchie vanuit één scherm bekeken worden, de BU of Job Master.

En de laatste aanwinst in de financiële module is een nieuw programma voor de beoordeling van de Asset- en Onderhoudskosten. Dit programma laat verbeterde en nauwkeurige gegevens zien voor de analyse van kosten, besluitvorming over afschrijvingen, reparaties of nieuwe acquisities van activa.

Beheer van kapitaalgoederen

Er zijn verbeteringen aangebracht zodat de resourcemanager het proces voor toewijzen van resources effectief kan uitvoeren. Verbeteringen zijn verbeterde toegang tot de gegevens met de mogelijkheid extra filters en de mogelijkheid om tabellen aan te passen door gegevens te herschikken en/of extra kolommen toe te voegen.

Nieuw is ook dat bij wijzigingen in resource assignment de startdatum bijgewerkt kan worden danwel het assignment in zijn geheel verwijderd wordt bij annulering van de werkorder.

Grower/Blend Management

Verbetering van de traceerbaarheid van alle toevoegingen in een partij. Dit stelt medewerkers in staat om op verzoek van de auditors tijdig auditrapporten te genereren en/of te raadplegen en zo aan te tonen dat voldaan wordt aan compliance regels.

Lokalisaties

Voor Frankrijk en Peru is de BTW-aangifte gewijzigd en voor Argentinië is deze aangepast om te voldoen aan RG715.

Release 24 wordt geleverd in Tools 9.2.8, welke Applicaties 9.2 ondersteunt en alleen beschikbaar is voor 64-bit Tools Foundation.

JD Edwards Code Current?

Gebruik je JDE 9.2 of denk je aan een upgrade? Onze consultants staan naast hun technische en functionele kennis bekend om hun passie voor JD Edwards. Wij ondersteunen graag bij de implementatie van Release 24, een upgrade of met Orchestrator-training.

Deel deze pagina

Contactformulier

  privacyverklaring*

  Meer informatie?

  Bij Forza verbinden we de ambitie en strategie van onze klanten met het ERP-systeem, de medewerkers en de onderliggende technologie. Om de focus op de business te laten liggen, bieden wij een reeks van diensten aan (van implementatie van de software, managed services tot interim-opdrachten).

  Met 20 jaar aan ervaring staat de klanttevredenheid centraal.

  Gerelateerde kennisbank items

  Blog

  Met Premier Support tot minimaal 2034 is dit een goed moment om nog eens naar JD Edwards EnterpriseOne Release 24 te kijken. Release 24 bestaat uit 2…

  Blog

  Retrofit is een term die je steeds vaker voorbij hoort komen. Met retrofitten wordt het aanpassen van machines en apparatuur bedoeld, om deze aan de m…

  Blog

  In het bedrijfsleven is het erg belangrijk om telkens je bedrijfsprocessen te verbeteren en aan te passen. Door dit altijd goed te doen, zorg je ervoo…