Upgrade Oracle JD Edwards bij WVK-Groep

WVK-groep is een Nederlandse organisatie die in opdracht van een aantal gemeenten in Noord-Brabant de Wet sociale werkvoorziening uitvoert. De organisatie biedt betaald werk aan personen die vanwege hun arbeidsbeperking niet op eigen kracht een reguliere baan kunnen vinden. Bij WVK-groep zijn gemiddeld 800 werknemers werkzaam.

Waarom een Oracle JD Edwards upgrade bij WVK-Groep?

De werkzaamheden omvatten onder andere: montage en verpakken, metaalbewerking, groenvoorziening, facilitaire dienstverlening en (groeps)detacheringen. Daarnaast wordt de infrastructuur van WVK-groep ingezet voor reïntegratieactiviteiten in het kader van de Participatiewet.

Oracle JD Edwards

Om de informatievoorziening van het bedrijf te ondersteunen, gebruikt WVK-groep sinds 1995 JD Edwards. Het systeem wordt inmiddels op twee locaties uitvoerig gebruikt en vanwege de uiteenlopende werkzaamheden van het bedrijf, breed ingezet. IT-manager Frank Maas over de voordelen van JD Edwards: “de werkzaamheden binnen onze organsiatie zijn enorm divers, wij hadden een systeem nodig dat deze diversiteit aankan. Alle facetten komen in het systeem samen, daarom is JD Edwards voor ons de perfecte oplossing gebleken. Ook ervaren wij het ERP-systeem van Oracle als zeer gebruiksvriendelijk en toegankelijk. Dit merken we doordat binnen alle lagen van onze organistie JD Edwards wordt gebruikt.”

Upgrade van hardware en software

Enkele jaren geleden was WVK-groep toe aan een grote technische upgrade om hardware en software te vernieuwen. Frank Maas: “In driekwart jaar hebben we samen met Forza Consulting de upgrade doorgevoerd. Zij zorgden met name voor de technische kant: het installeren van de nieuwe versie en het migreren. Wij doen wel dagelijks beheer, maar bij Forza Consulting zitten de echte specialisten.” Direct met de migratie is ook een stuk optimalisatie meegenomen en heeft Forza Consulting onder andere geholpen bij het aanpassen van rapporten en overzichtsmaterialen.

WVK-groep over Forza Consulting

“In Forza Consulting vonden we de geschikte partner om de technische migratie uit te voeren. De specialisten spreken dezelfde taal als onze eigen IT-medewerkers, wat in ons voordeel was. Daarnaast bleek Forza Consulting ook overweg te kunnen met de overheidsspecifieke GFS-functionaliteit (Gemeente Financieel Systeem), waar wij gebruik van maken”, Frank Maas, IT-Manager.

Deel deze pagina

Contactformulier

  privacyverklaring*

  Meer informatie?

  Bij Forza verbinden we de ambitie en strategie van onze klanten met het ERP-systeem, de medewerkers en de onderliggende technologie. Om de focus op de business te laten liggen, bieden wij een reeks van diensten aan (van implementatie van de software, managed services tot interim-opdrachten).

  Met 20 jaar aan ervaring staat de klanttevredenheid centraal.

  Gerelateerde kennisbank items

  Blog

  Met Premier Support tot minimaal 2034 is dit een goed moment om nog eens naar JD Edwards EnterpriseOne Release 24 te kijken. Release 24 bestaat uit 2…

  Blog

  Met de verlenging van Premier Support door Oracle tot ten minste 2034 is dit een goed moment om naar de onlangs aangekondigde JD Edwards EnterpriseOne…

  Blog

  Retrofit is een term die je steeds vaker voorbij hoort komen. Met retrofitten wordt het aanpassen van machines en apparatuur bedoeld, om deze aan de m…