Tools Release 9.2.5: de belangrijkste updates en aandachtspunten

Tools Release 9.2 Update 5 van JD Edwards EnterpriseOne is sinds november 2020 beschikbaar. Wij hebben enkele interessante features voor u op een rijtje gezet.

Tools Release 9.2.5

Orchestrator

In deze tools release zijn onder andere de mogelijkheden van de Orchestrator verder uitgebreid. Met het ‘Assertion Framework’ is een volgende stap gezet in de functionaliteit die de Orchestrator biedt als ondersteuning bij het automatiseren van tests. De ontwerper van een orchestration kan vooraf specificeren welke waardes door de orchestration geproduceerd moeten worden, en valideert of de orchestratie de gewenste resultaten geeft.

Verder zijn de configuratiemogelijkheden tussen Enterprise Servers en AIS-servers aangepast. Als u één enterprise-server voor al uw omgevingen gebruikt, kunt u die server nu ook verbinden met meerdere AIS-servers. Voorheen waren aparte Enterprise servers nodig om de AIS-server (en daarmee Orchestrator) te scheiden voor test, ontwikkel- en productieomgevingen.

Ook is de Form Extensibillity aangepast met de mogelijkheid om business view columns zichtbaar te maken in een grid dat verborgen is met Form Design Aid (FDA). Daardoor kunt u een form-extensie gebruiken om business view-kolommen weer te geven en toe te voegen aan het grid, zonder maatwerk.

Virtual Batch Queues

Met tools release 9.2.5 kunt u ook virtuele batch queues gebruiken. Hiermee wordt de schaalbaarheid en flexibiliteit van de batchverwerking verhoogd. Dat levert een hogere beschikbaarheid en efficiënter gebruik van de capaciteit van het systeem op, en zorgt voor snellere verwerking.

Waar voorheen de batch en de batchqueue gekoppeld waren aan een Enterprise-server, kan een batch nu door een virtuele batch queue worden opgepakt. Op de achtergrond kunnen meerdere Enterprise-servers deze batch oppakken, waardoor een pool van servers de batch uitvoert. Per queue kunnen hier meerdere servers voor worden aangewezen, ook voor single-threaded queues.

Een aangeboden batch wordt dynamisch verwerkt door een beschikbare server in de pool. Voorheen moesten nacht-schedules één voor één omgezet worden naar een andere batch server. Omdat het nu ook mogelijk is om output van batches centraal in de database op te slaan, maakt het niet meer uit op welke server de batch draait of heeft gedraaid.

Tools Release 9.2.5 is de laatste release met 32bit-ondersteuning

Een belangrijk aandachtspunt is dat Tools Release 9.2.5 de laatste release is die een 32bit infrastructuur ondersteunt. Dat betekent dat organisaties zich vanaf deze release klaar moeten maken voor 64bit. Die conversie heeft de nodige impact: custom business functies moeten mogelijk worden geretrofit, omdat de 64 bit compiler sommige variabelen niet ondersteunt.

Ook Oracle heeft dat moeten doen: daarom moeten veel ESU’s worden geïnstalleerd, of is een migratie naar een nieuwe, recente applicatie release vereist. Daarin zijn business functies aangepast, bijvoorbeeld 9.2 update 4. Dat betekent dat een behoorlijke test effort nodig is.

De 64bit Tools Release is beschikbaar, dus de switch kan nu al gemaakt worden. Wanneer u de conversie naar 64bit wilt inzetten, is het waarschijnlijk interessant om dat te combineren met een applicatie-upgrade.

Heeft u hulp nodig bij het installeren van de upgrade of de conversie naar 64bit? Forza Consulting heeft de kennis en ervaring om dit voor u te doen. Neem contact op met onze supportdesk of via uw accountmanager met bijgaand formulier.

Voor meer informatie over Tools Release 9.2.5 kunt u de volledige aankondiging van Oracle lezen.

Deel deze pagina

Contactformulier

  privacyverklaring*

  Meer informatie?

  Bij Forza verbinden we de ambitie en strategie van onze klanten met het ERP-systeem, de medewerkers en de onderliggende technologie. Om de focus op de business te laten liggen, bieden wij een reeks van diensten aan (van implementatie van de software, managed services tot interim-opdrachten).

  Met 20 jaar aan ervaring staat de klanttevredenheid centraal.

  Gerelateerde kennisbank items

  Nieuws

  Forza Consulting is proud to announce Accounts Payable Automation for Nextworld. We will be launching two finance automation applications for Nextworl…

  Nieuws

  ls Gold member van het Oracle PartnerNetwork (OPN) is Forza Consulting trots dat het een bijdrage heeft geleverd aan het vroeg testen van Oracle’s JD…

  Nieuws

  SCANMAN versie 3 is door Oracle gevalideerd op JD Edwards EnterpriseOne release 9.2. De titel ‘Oracle Validated Integration’ geeft aan dat SCANMAN doo…