Wat is JD Edwards?

Leer alles over de verbazingwekkende wereld van JD Edwards! Van bedrijfsprocessen tot geavanceerde technologieën, Forza Consulting biedt je een heldere en beknopte kijk op wat JD Edwards te bieden heeft. Bereid je voor om te worden verbluft door de mogelijkheden en innovaties die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

JD Edwards, ook wel bekend als JDE software, is een allesomvattend ERP-pakket. Door middel van meer dan 80 modules heb je maar één softwarepakket nodig voor je hele bedrijf. Al je collega’s werken dan met hetzelfde programma waardoor informatie veel betrouwbaarder en sneller wordt verwerkt. Een voorbeeld van een module is bijvoorbeeld het opstellen van een factuur, maar zo kun je met hetzelfde JD Edwards pakket orders maken om nieuwe onderdelen te bestellen.

Bij ERP, en daarmee dus ook JDE ERP, draait het allemaal om het versnellen van bedrijfsprocessen en het versmelten van de verschillende afdelingen. Hoe tijdrovend is het als de administratie-afdeling bijvoorbeeld een ander programma gebruikt dan de import en export afdeling? Je moet dan eerst de gemaakte transacties bewerken voordat je ze kunt administreren. Allemaal kostbare tijd waar je door middel van JD Edwards ERP manuren op bespaart.

Iedereen logt in op hetzelfde platform en iedereen gebruikt hetzelfde programma. Het is slechts een kwestie van de juiste module aanklikken en je kunt beginnen. De opties zijn eindeloos. Om een aantal hoofdcategorieën te noemen kun je denken aan financiën, projectontwikkeling, bestellingen beheer, logistiek, rapportages maken, facturen opstellen en nog veel meer.

Met Oracle JD Edwards raakt iedereen snel bekend met de bedrijfsvoering en is het uitvoeren van taken gecentraliseerd in Ă©Ă©n overzichtelijk softwarepakket. Dit maakt het onderhoud uitermate simpel, iets waar Forza Consulting je mee kan helpen.

Klantcases

Klantcase
Aevitas Property Partners 6 weeks Go-Live
Aevitas Property Partners is an intermediary for real estate investments of an American institutional investor. Aevitas investment strategy consists of providing capital and mentorship to early and growth-stage real estate companies with sustainable business models.
Klantcase
JD Edwards upgrade bij MGG vormt basis voor groeistrategie
MGG Nederland is dé specialist in aluminium zandgieten. Sinds haar oprichting in 1945, loopt het bedrijf voorop in de aluminiumgieterij en momenteel mag MGG zich de grootste en meest geavanceerde zandgieterij van West-Europa noemen.

Wie gebruikt JD Edwards?

Vrijwel elk bedrijf met meerdere afdelingen heeft baat bij JD Edwards. Je ziet dat bedrijven in veel uiteenlopende branches gebruikmaken van deze software. Dit komt omdat er meestal veel terreinwinst te behalen valt op het automatiseren van processen en het besparen van tijd op herhaaldelijke taken. Je wilt geen tijd verliezen op personeel wat elke keer hetzelfde formulier moet aanmaken om een order te verwerken.

Met name bedrijven die te maken hebben met administratie, personeelszaken, inkoop, logistiek, bouw, productie, product bewerking, levensmiddelen en industrie kiezen voor een ERP-systeem zoals JDE software. Dit komt omdat ze de bedrijfsinfrastructuur simpel en overzichtelijk willen hebben. Bovendien is het opleiden van personeel haast geen moeite. Het is immers een makkelijk te begrijpen programma, waarbij werknemers elkaar snel te hulp kunnen schieten in de taken die ze uitvoeren.

Het is met JDE ERP makkelijk om werknemers die andere werkzaamheden gaan uitvoeren bij te scholen, omdat ze nog steeds het vertrouwde systeem zullen gebruiken. Voor ieder proces is et JD Edwards een andere module. Zo heb je SCANMAN, PAYMAN, PACKMAN, PRISM, BCM, ALLOut Security en ReportsNow.

Hoe maak je zo effectief mogelijk gebruik van Oracle JD Edwards?

Sta je op het punt om Oracle JD Edwards aan te schaffen of maak je er reeds gebruik van maar wil je er meer uit halen? Controleer dan op de volgende punten of je bedrijf zo effectief mogelijk is ingericht om met het programma JD Edwards om te gaan.

Voorbereiden om JD Edwards ERP te gebruiken

Om te beginnen is het noodzakelijk om te zien wat je nu al hebt. Hoe ziet je bedrijf eruit? Teken het desnoods uit op een groot vel papier. Verbindt alle processen en afdelingen door middel van pijlen te trekken. Al gauw krijg je een overzicht van de bedrijfsstructuur. Hoe beter je begrijpt welke tak met welke andere tak communiceert, hoe beter je gebruikmaakt van JD Edwards ERP.

Snelle livegang
Out-of-the-Box implementatie
Kennis van alle JDE-versies
JDE-systeem volledig naar wens van de klant

Het tweede punt valt nog steeds onder de voorbereidingsfase. Zorg dat je personeel goed opgeleid is om met dit programma om te gaan. Vaak genoeg komen we bij Forza Consulting bedrijven tegen die de softwarepakketten van JD Edwards wel hebben, maar te weinig kennis hebben om het Ă©cht goed in te zetten. Dit is zonde omdat slechts met een paar trainingen al veel winst behaald kan worden.

Implementatie van de werkwijzen

De modules van JDE software werken natuurlijk alleen goed als iedereen zich ook aan de werkwijzen houdt. De implementatie van concrete werkwijzen is daarom onmisbaar in moderne bedrijfsvoering. Je wilt dat iedereen op dezelfde manier de resultaten logt, op dezelfde manier de facturen opmaakt en via dezelfde wijze een nieuwe order plaatst voor het inkopen van nieuwe grondstoffen. Alleen dan heb je overzicht en kun je effectief te werk gaan.

Met 80 verschillende modules die allemaal een specifieke doelgroep hebben is het makkelijk om net de verkeerde er tussenuit te pakken. Het komt regelmatig voor dat werknemers zich van geen kwaad bewust zijn, maar al die tijd een verkeerde module hanteerden. Dit zorgt niet alleen voor fouten, maar ook voor inefficiënte werkuren. Laat Forza Consulting je adviseren wie welke modules moet gebruiken.

Altijd blijven verbeteren

Ook wanneer alle processen al in volle gang zijn is er altijd ruimte voor verbetering. Denk niet dat het na een aantal trainingen nooit meer verbeterd hoeft te worden. JDE ERP is makkelijk op een nieuwe manier in te zetten voor je bedrijf. Bovendien zul je nieuwe afdelingen krijgen en zullen andere juist weer krimpen.

Regelmatig komen er updates uit voor de laatste versies van de softwarepakketten. Om ervoor te zorgen dat je collega’s de beste prestaties kunnen neerzetten is het van belang om met de laatste versies te werken van JD Edwards.

Specialist nodig?

Bij Forza verbinden we de ambitie en strategie van onze klanten met het ERP-systeem, de medewerkers en de onderliggende technologie. Om de focus op de business te laten liggen, bieden wij een reeks van diensten aan (van implementatie van de software, managed services tot interim-opdrachten).

Met 20 jaar aan ervaring staat de klanttevredenheid centraal.

    privacyverklaring*